Na Štrbskom Plese sa predstavia pod hviezdami operné hviezdy z Talianska

18.12.2006 Poprad

Štrbské Pleso 18. decembra (TASR) - Špičkoví talianski operní speváci - tenorista Stefano La Colla, mezzosopranistka Irena Zaric a sopranistka Simona Parra v...
Štrbské Pleso 18. decembra (TASR) - Špičkoví talianski operní speváci - tenorista Stefano La Colla, mezzosopranistka Irena Zaric a sopranistka Simona Parra vystúpia v sobotu 23. decembra na Štrbskom Plese na brehu jazera.

Približne polhodinový koncert nazvaný \"Hviezdy pod hviezdami\" sa začne o 16. hodine. Talianskych umelcov bude na klavíri sprevádzať Júlia Grejtáková z Opery Štátneho divadla v Košiciach. Ako dnes konštatoval Daniel Párkányi z agentúry Ars Lirica, ktorá operných spevákov zastupuje na celom svete, umelci boli ponukou najprv zaskočení. Osobitne \"lámať\" ich však nemuseli.
\"Trvalo to možno sedem minút a začali sa veľmi tešiť. Na Slovensku ešte neboli, ale často im o ňom hovoríme. Dokonca poznajú aj naše operné scény, hoci na Slovensku sú iba tri, kým v Taliansku ich je 37\". Pre TASR dnes Párkányi dodal, že do programu koncertu pod šírym nebom zaradili svetoznáme árie.
Napriek tomu, že ide o \"prvoligových\" operných spevákov, podľa organizátorov nemali osobitné požiadavky. Keďže koncert bude vonku v nadmorskej výške 1350 metrov, pripravené budú plynové infražiariče a pri pódiu vyhrievaný autobus.
Irena Zaric priletí na Slovensko už v utorok 19. decembra, keďže si chce pozrieť aj Bratislavu. Stefano La Colla a Simona Parra prídu 21. decembra, aby sa stihli v Tatrách aklimatizovať. V slovenských veľhorách sa dlho nezdržia. Pozrú si ich v sprievode organizátorov a 24. decembra sa vrátia späť do Talianska. Lyžovačku neplánujú.
Vianočné prekvapenie pre návštevníkov Vysokých Tatier pripravili Liečebný dom Solisko spoločne s mestom. Ďalším vianočným \"bonbónikom\" na Štrbskom Plese bude polnočná svätá omša pod šírym nebom. Začne sa na brehu jazera na štedrý večer o 21. hodine.
 

Vyberte región